Statistici YouTube Romania 2020

In ultimii ani, comunitatea YouTube s-a dezvoltat enorm. Se bucura de o popularitate enorma, mai ales in randul nativilor digitali. In plus, YouTube a devenit raiul influencerilor la nivel mondial, cam ca si in cazul Instagram. Un lucru valabil si la noi in tara. Cele mai vizionate categorii de continut pe YouTube sunt cele legate de muzica si de activitatea vloggerilor.

Care sunt acele persoane care atrage cei mai multi urmaritori pe YouTube? Esti si tu curios sa afli? Muzica, vloggerii si gamerii sunt cei care atrag un numar record de abonati pe platforma de video sharing la noi in tara.

Cel mai urmarit canal romanesc este de fapt…in limba engleza. Este vorba despre un canal YouTube motivational in limba engleza insa infiintat de catre un roman, acesta fiind cel care atrage cel mai mare numar de abonati din toate canalele inscrise la noi in tara. Este vorba despre canalul Be Inspired care a fost infiintat in anul 2005 si de atunci a reusit sa stranga numai putin de 6,3 milioane de abonati conform SocialBlade.com. Mai exista si alte canale in limba engleza infiintate de romani.

In top 10 al celor mai accesate canale din Romania regasim muzica multa, de toate genurile, inclusiv manele. INNA este artista de la noi din tara cu cel mai mare numar de abonati, a reusit sa stranga un numar de 5,7 milioane de abonati. Case de discuri precum Cat Music, Roton si MediaPro sunt si ele in primele locuri ale clasamentului.

In ceea ce-i priveste pe vloggeri, spre surprinderea multora, Selly nu mai este pe primul loc ca si anul trecut. A fost detronat de Izabeloi cu numai putin de 2,7 milioane de abonati, spre deosebire de Selly, cu 2,3 milioane de abonati. Bianca Adam si NoapteaTarziu se numara si ei in top 10. In schimb, Mikey Hash si Ilie’s Vlogs, spre deosebire de
anul trecut, au scazut enorm in privinta vizualizarilor.

Mikey Hash, care s-a rebranduit si a devenit Mihai-Alexandru Hash ocupa locul 8 intopul celor mai urmariti vloggeri din tara noastra in 2020. A decis sa renunte la emisiunea care l-a facut celebru, Doza de Hash si cu care a debutat ca vlogger, in 2011. In clasamentul general, Mikey Hash ocupa locul 33. Nu e rau deloc. Ilie Bivol, un blogger din Moldova era viral in urma cu cativa ani si ocupa acum locul 10 in topul celor mai urmariti vloggeri in 2020.

Ilie a reusit sa starneasca si controverse la un moment dat atat pe YouTube cat si in socialmedia. Totul a culminat atunci cand a luat decizia radicala de a-si sterge toate clipurile de pe canalul sau de YouTube. Ultimul clip a fost postat in urma cu mai bine de trei luni.

In ceea ce-i priveste pe gameri, acestia se tin bine. Canalele gamerilor sunt in continuare foarte urmarite de un numar mare de persoane la noi in tara. Acestia au milioane de abonati. Unul din cei mai cunoscuti IULITMx numara aproximativ 3,3 milioane de abonati.

CUMPARA VIZUALIZARI SI ABONATI REALI YOUTUBE DE AICI (CLICK)